Nya snabba portabla 4G-produkter från Netgear

Netgear släpper nu Nighthawk M2, som är en mobil 4G-router och AirCard 797 som är en liten, fickanpassad, mobil accesspunkt.Nighthawk M2 är en uppföljare  till den befintliga M1-modellen som ska klara 2 Gbps, 20 samtidiga anslutningar och inbyggd gigabit-port.

AirCard 797 är i portabel mobil accesspunkt som kan ge  nedladdningshastigheter på upp till 400 Mbps.

Med de nya, snabbare anslutningarna, behöver man inte längre använda dåligt säkrade WiFi på hotell, flygplatser och kaféer. I sommarstugan eller under längre bilturer kan barnen använda accesspunkten eller den trådlösa routern för att streama video och spela spel på surfplattan eller mobilen.

Produkterna kräver ingen installation av mjukvara. Det är bara att slå på och ansluta.

Nighthawk M2 har en Ethernet-port som är praktisk när du inte vill använda WiFi.

– Konsumenterna blir alltmer beroende av säker mobilkommunikation, och med dessa nya produkter fortsätter vi att bana väg för framtidens teknologi. Full 5G-täckning är fortfarande några år bort, och 4G fortsätter därför att vara den bästa teknologin för höghastighetsinternetanslutning på språng. Nighthawk M2 och AC797 uppfyller behoven på dagens marknad, med solid prestanda för de som kräver stabil mobil uppkoppling”, säger Pål Vatneberg, Country Manager för Netgear i Norden.