Nya topp-tv från Sony

Sony har lanserat två nya serier inom tv-segmentet som använder flera proprietära tekniker och lösningar med en ny generations bildprocessor X1 Ultimate. De nya AF9 OLED- och ZF9-LCD-tv:arna kommer som MASTER-serier – ett namn som Sony reserverar enbart för tv-modellerna med högsta bildkvalitet.

Bildprocessorn X1 Ultimate ska ha förmåga att identifiera och analysera varje objekt i bilden på ett intelligent sätt med hjälp av Sonys nya Object-based Super Resolution för exceptionell noggrannhet och detaljrikedom. Sonys Object-based HDR Remaster har också uppdaterats och gör nu att varje objekt kan remastras individuellt för bättre djup och textur samt en ännu mer realistisk bild.

MASTER-serien är också klar för CalMAN, det branschledande skärmkalibreringsprogrammet från Portrait Displays. CalMAN används ofta av yrkesverksamma som ett verktyg för att säkerställa kvaliteten och uppfylla de strikta kraven som innehållsskapare har för sändning, produktion och postproduktion. CalMAN gör att bildkvaliteten bibehålls under tv:ns hela livstid.

Flaggskepps-tv:n AF9 är utrustad med Pixel Contrast Booster, som är Sonys panelkontroll för OLED. Den ska maximera dynamiken genom att ge en bredare färgåtergivning vid hög ljusstyrka. Bilderna blir bättre med fler detaljer och mer textur.

De nya apparaterarna stödjer HDR-formaten: HDR10, Dolby Vision och HLG.