Palo Alto ökar tjänster på Google Cloud

Google Cloud och Palo Alto Networks fördjupar sitt existerande samarbete. Bland annat kommer Palo Alto Networks driva flera säkerhetsrelaterade tjänster på Google Cloud Platform.

Palo Alto Networks erbjuder redan sina tjänster inom säkerhet för alla de större publika molntjänsterna, och fördjupar nu alltså samarbetet med Google Cloud. Palo Alto Networks ser detta som ett exempel på att mer och mer av säkerheten flyttar till molnet. Dessutom visar det hur maskininlärning och artificiell intelligens blir en viktigare del av säkerheten.

Tjänsterna som kommer vara tillgängliga på Google Cloud inkluderar Application Framework och GlobalProtect cloud service. Likaså kommer analys- och regelefterlevnadstjänsterna från RedLock, ett företag som köptes av Palo Alto Networks i oktober, finnas tillgängliga för kunder hos Google Cloud Platform.

– Vi fortsätter utvecklingen av de tjänster som vi kan leverera tillsammans med teamet hos Google Cloud, och ger på så sätt våra kunder tillgång till en marknadsledande säkerhet för GCP-miljö,Vårt erbjudande inom preventiv säkerhet är avsedd att underlätta för de som arbetar med säkerhet och regelefterlevnad, och skydda kunder från intrång, säger Varun Badhwar, produkt- och teknikchef för säkerhetslösningar för publika molntjänster på Palo Alto Networks.

Google Cloud Security Command Center (CSCC), som nu finns i betaversion, är tänkt att ge en central överblick över IT-tillgångar, säkerhetsluckor och hot för Google Cloud Platform-kunder. Palo Alto Networks nya integration gör nu att det går att få in säkerhetslarm från VM-Series, Traps, och RedLock.