Parksters grundare årets entreprenör i syd

Henrik Hallgren, grundare och vd för Parkster AB, utsågs under måndagskvällen till södra Sveriges främste entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Under kvällen utnämndes dessutom Karolin Jeppsson från Malmöbolaget DOFAB AB till ”Årets kvinnliga stjärnskott”, John Ekström och Nicklas Nordbergh från John Henric AB blev ”Årets manliga stjärnskott”. Nina Andersson från Blomdahl Medical AB i Halmstad mottog SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Parkster AB, med huvudkontor i Lund, ligger bakom en av landets största parkeringsappar. Bolaget grundandes 2012 och omsätter idag över 330 miljoner kronor. Parkster har idag över en miljon användare och avtal med kommuner, p-bolag och fastighetsägare i drygt 150 städer. Man har också inlett en internationell satsning med öppningen av ett kontor i Tyskland.

– Vi är nog många som lovordat Parkster när vi snabbt och enkelt har förlängt vår parkeringstid direkt från mobilen. Henrik Hallgren har skapat en produkt som verkligen förenklar livet för användarna. Parkster har haft en fantastisk tillväxt sedan starten och har på kort tid etablerat sig över hela landet. När Parkster nu satsar internationellt har vi inga tvivel på att tillväxten kommer accelerera ytterligare. Henrik Hallgren är en mycket värdig vinnare som vi även tror har goda chanser vid den nationella finalen i Stockholm i januari, säger juryordförande Mia Rolf.

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Mia Rolf, Ideon Science Park, Peter Areskog, Areco Steel, Elisabeth Brevenson, Twilio Inc, Gull-Britt Jonasson, Finja Betong, Per Hidénius, Hypergene AB, Göran Hellström, Navet och Alexander Wachtmeister Da Silva, Telavox.

Juryns motivering löd:

Genom en disruptiv affärsidé som utmanar en traditionell bransch har entreprenören lyckats skapa en extrem tillväxt, med en extremt skalbar lösning. Med fokus på förenkling för både kunden och distributörsleden och passion för vidareutveckling har entreprenören lett bolaget till en stark position på den svenska marknaden. Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda!