Per Adolfsson tar över på Softronic

Per Adolfsson tar över som  VD på IT-konsultbolaget Softronic. Anders Eriksson, Softronics grundare och VD sedan 34 år tillbaka, kommer att gå i pension vid årsskiftet, men kvarstår i bolagets styrelse.

Per Adolfsson har haft ledande positioner under många år inom HP, varit VD för Microsoft Sverige, VD för Bisnode Sverige samt de senaste två åren VD för Avega Group. Därmed har Per en för Softronic ideal mix av ledningskompetens inom Outsourcing, Programvarudistribution, Molntjänster och Konsultverksamhet, vilket också är de tjänsteområden Softronic verkar inom.

– Styrelsen har lagt stor vikt vid att få in en ny VD med lång och bred erfarenhet av de olika kompetensområden Softronic erbjuder sina kunder, vilket möjliggör en smidig övergång från ett långt entreprenöriellt ledarskap. Bolaget har en organisation med decentraliserat ledarskap, vilket fungerar utmärkt. Softronic har under de senaste åren levererat god tillväxt i både omsättning och resultat, vilket också placerar oss bland de bästa i branschen. Softronic har under 2018 tagit ett antal nya affärer som innebär intressanta möjligheter att vidareutveckla för en ny VD. Vi tackar Anders Eriksson för hans långa och framgångsrika företagsbygge och ser fram emot fortsatt gott samarbete i hans roll som engagerad ägare och styrelseledamot, säger Petter Stillström ordförande i Softronic AB.