Per Gustafsson blir Nordenhchef på VMware

Per Gustafsson har utsetts till ny Norden- och Baltikumchef på VMware. Per Gustafsson har tjugo års erfarenhet av IT-och teknikbranschen där han haft flera chefspositioner på bland annat Hitachi Data Systems, Dell och Secode. Per Gustafsson ersätter Kristine Dahl Steidel, som gått vidare till EMEA-ansvarig för EUC (End-user Computing) på VMware. Per kommer närmast från tjänsten som Senior Director and Country Manager Sweden, Finland & Baltics.

– Jag är väldigt glad och entusiastisk över det nya förtroendet. Vi har en enorm potential i Norden där många verksamheter brottas med att hantera en multicloud-miljö. Detta har VMware säkra och heltäckande lösningar för, som hjälper kunder att bygga, driva och hantera applikationer och migrera dem mellan olika molnmiljöer och ge hela IT-miljön hög säkerhet och god prestanda, säger Per Gustafsson.

Anna-Maria Löweberg har utsetts till Partner Director NEMEA, med övergripande ansvar för VMwares partner- och kanalstrategi i Norden, Baltikum, Storbritannien, Irland och Benelux. Anna-Maria har en gedigen erfarenhet från IT-branschen och har varit elva år på VMware. Tidigare har hon bland annat varit på IBM och Hewlett-Packard.

Som kanalansvarig för NEMEA kommer Anna-Maria att ansvara för utvecklingen av VMwares kanalstrategi och partnerprogram i regionen.

– Jag har lång erfarenhet av att jobba med kanalen och är väldigt stolt över vårt omfattande och robusta ekosystem av parter. Våra partner är helt avgörande för att våra kunder ska kunna få full utväxling och allt värde med VMwares lösningar, säger Anna-Maria Löweberg.