Pulsen Production köper MakeIT

Pulsen Production köper det Boråsbaserade IT-bolaget Make IT. Affären är en del i Pulsens långsiktiga satsning på fortsatt tillväxt och att stärka sitt erbjudande inom driftsidan med ytterligare spetskompetens. Förvärvet innebär att medarbetarna på Make IT går över till Pulsen Production. Efter förvärvet har Pulsen Production ca 125 anställda och omsätter 230 MSEK på årsbasis.
– Det är fantastiskt roligt att vi växer och får nya kollegor. Genom förvärvet förstärker vi vår verksamhet i Borås med 21 mycket kompetenta medarbetare. Våra medarbetare är nyckeln som genom erfarenhet, engagemang och långsiktighet ger kunderna en upplevelse över förväntan. Vi vill genom förvärvet bygga ännu mer kompetens tillsammans med våra nya kollegor för att fortsätta vara en attraktiv och personlig partner till våra kunder som alla har högt ställda krav på säkerhet och stabila IT-tjänster, säger Martin Hogmalm, VD på Pulsen Production.
– För oss som ägare av Make IT var Pulsen det självklara valet för att ge våra medarbetare möjlighet att fortsätta växa och vara en del i en privatägd, långsiktig IT-leverantör. Våra bolag har samma värderingar vilket är en bra grund för att både anställda och kunder skall fortsätta utvecklas, säger Thomas Lantz, styrelseordförande i Make IT.
Make IT har sedan starten 2000 levererat tjänster inom bland annat IT-drift, arbetsplats- och supporttjänster till större och mindre kunder både lokalt i Boråstrakten och nationellt. Bolaget omsätter ca 40 miljoner kronor och har 21 anställda. De tjänster bolaget erbjuder och den kompetens som finns hos medarbetarna stämmer väl mot erbjudandet från Pulsen Production som nu ökar både antalet medarbetare och kundstocken. För Make IT:s kunder innebär förvärvet att man får tillgång till Pulsens bredare tjänsteutbud och större möjligheter att växa kring sin verksamhetskritiska IT och inom andra digitaliseringsområden.