Samsung lanserar vikbar mobil/surfplatta

Samsung presenterade i går Galaxy Fold, en ny vikbar telefon som Samsung tror ska skap en helt ny kategori på mobil-marknaden. Galaxy Fold har världens första 7.3-tums Infinity Flex Display som kan vikas ihop till en kompakt telefon med front-skärm. Enheten erbjuder kraftfull multitasking – för att se på video, spela spel och mycket mer.

– Samsung skriver idag nästa kapitel i historieböckerna om den mobila innovationen genom att helt förändra vad som är möjligt i en smartphone. Galaxy Fold är en helt ny kategori som med vår Infinity Flex Display öppnar upp för helt nya möjligheter, säger Andreas Bergqvist, produktchef för telekom på Samsung.
I Galaxy Fold ska användaren få en helt ny mobil upplevelse, med möjligheter som man inte kunnat föreställa sig med en vanlig smartphone. Användare kan nu ta del av det bästa av två världar – en kompakt enhet som även kan vikas ut och förvandlas till Samsungs största smartphone-skärm någonsin. Galaxy Fold är ett resultat av över åtta år av avancerad ingenjörskonst och skärminnovation sedan Samsung presenterade den första prototypen med böjbar skärm 2011.

Nya material i skärmen: Den invändiga skärmen är vikbar. Att vika är en mer intuitiv rörelse, och en svårare innovation att leverera. Samsung uppfann en ny polymer och skapade en display som är runt hälften så tunn som en vanlig smartphone-display. Det nya materialet gör Galaxy Fold flexibel och hållbar, byggd för att vara.
Ny gångjärnsmekanism: Galaxy Fold öppnas som en bok – smidigt och naturligt – och stängs platt med ett tillfredställande klick. För att få till detta har Samsungs ingenjörer tagit fram ett sofistikerat gångjärn med flera sammankopplade kugghjul. Systemet är dolt i ett hölje för en sofistikerad och elegant design.
Nya designelement: Samtliga delar av det visuella har gåtts igenom noggrant – från skärmen till höljet och alla element du kan se och vidröra. Fingeravtrycksskannern finns där du vanligen vilar tummen för att lätt kunna låsa upp enheten. De två batterierna och övriga komponenter är jämnt fördelade för att skapa en balans i handen. Enheten kommer i färgerna Space Silver, Cosmos Black, Martian Green och Astro Blue.
Galaxy Fold har stöd för Multi-Active Window: Öppna upp till tre aktiva appar samtidigt oavsett vad du jobbar med eller spelar. Förbereder du ett film-maraton? Skrolla igenom de senaste filmerna och serierna, läs igenom de senaste omdömena och bjud in vänner att delta i ditt maraton genom att dra-och-släppa trailers i ett textmeddelande. Allt på en skärm.
App-kontinuitet gör det möjligt med intuitiva, smidiga övergångar mellan den yttre displayen och huvuddisplayen. När Galaxy Fold öppnas och stängs visas program automatiskt på den skärm du byter till. Håll koll på Instagram med enkel enhands-skrollning för att hålla koll på nyhetsflödet och snabbt kolla notiser eller kolla igenom dina vänners stories. När du vill ta ett foto, göra detaljerade redigeringar av bilder eller kolla noggrannare i flödet; öppna displayen för att få en större bild utan avbrott.
För att försäkra att allt flyter på, även med tre appar igång samtidigt, kommer Galaxy Fold med den senaste generationens processor och 12 GB RAM-minne med PC-lik prestanda. Det sofistikerade dubbla batteri-systemet är speciellt framtaget för att hålla samma tempo som du gör. Galaxy Fold kan också ladda sig själv och en till enhet samtidigt via trådlös batteridelning, när den är inkopplad med en laddare vilket gör att du kan lämna din andra laddare hemma.
Galaxy Fold kommer finnas tillgänglig under det andra kvartalet 2019. Priset väntas hamna runt 20 000 kronor.