Samsung Pay fortsätter växa

Den mobila betaltjänsten Samsung Pay nu är tillgänglig för Länsförsäkringars kortkunder. Samsung Pay, som lanserades i Sverige i april 2017, var den första mobila betaltjänsten med bankers betalkort på den svenska marknaden. Sedan starten har antalet banker och kortnätverk som anslutit sig stadigt ökat och idag fungerar Samsung Pay med nästan 90 procent av alla betalkort i Sverige. Inom några månader kommer även Volvofinans att erbjuda sina kunder Samsung Pay.

Idag är Samsung Pay inte bara en mobil betaltjänst som accepteras praktiskt taget överallt där du kan betala med kort, utan också en plats att samla alla dina medlemskort på – en mobil plånbok som både gör det enklare och smidigare att handla i butik. Sedan lanseringen i Sydkorea i augusti 2015 har tjänsten nu lanserats på 24 marknader med ungefär 2000 partners globalt. Nyligen meddelade Samsung att det har genomförts mer än 1,3 miljarder transaktioner i Samsung Pay.

– Vi är väldigt glada över att även Länsförsäkringars kunder nu kan använda Samsung Pay. I och med det här samarbetet fungerar betaltjänsten med nästan 90 procent av alla svenska betalkort och i takt med att nya telefoner med stöd för tjänsten kommer ut på marknaden så blir det möjligt för allt fler svenskar att göra enkla och säkra betalningar med mobilen, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef för Samsung Mobiltelefoni i Norden.

– Vi vill erbjuda våra kunder enkla, smarta och säkra betalningslösningar och det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda Samsung Pay till alla våra kortkunder. Tjänsten har varit efterfrågad och därför är det glädjande att våra kunder nu kan börja betala med mobilen i så gott som alla butiker i landet, säger Thomas Glimstedt, Affärsutvecklingschef, Länsförsäkringar Bank.

Nära 100 procent av befintliga betalterminaler i Sverige accepterar redan Samsung Pay, vilket enligt Samsung, gör den till marknadens mest accepterade mobila betalningstjänst. Handlarna behöver inte uppgradera eller förändra sina befintliga betalterminaler då Samsung Pay redan är anpassad till den befintliga tekniken.

Kompatibla enheter: Galaxy S9 och Galaxy S9+, Galaxy A8 (2018), Galaxy Note9, Galaxy Note8, Galaxy S8 och S8+, Galaxy S7 och S7 edge, Galaxy A5 (2017) och A5 (2016) samt de smarta klockorna Gear S3 och Galaxy Watch.

Kort från följande partners fungerar nu i Samsung Pay: Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank och Sparbankerna, ICA Banken, Eurocard, Rikskuponger, Danske Bank, Skandia, Ecster och First Card.

Det inkluderar även kort som exempelvis Circle K, SAS Mastercard, Nordic Choice Club Mastercard, SJ Prio Mastercard, Cybercom Issued by Eurocard, Deloitte Issued By Eurocard, Finnair Plus Mastercard, GlobeCard Mastercard, INGO Mastercard, NK Nyckeln Mastercard, OpelKortet Mastercard, SaabKortet Mastercard och Wallet Mastercard.