Samsung satsar också på 8K

Samsung storsatsar på 8K med sin nya Q900R QLED 8K-TV,  som har 8K AI Upscaling och 8K-upplösning. Samsung QLED 8K TV kommer i tre stora skärmstorlekar (65″, 75″ och 85″), med flera funktioner som är redo för HDR 8K och de väntas i butik med start i början av oktober.

– På Samsung arbetar vi ständigt med innovationer som kan lyfta tv-upplevelsen. Nu tar vi ett stort steg när det gäller högkvalitativ bildkvalitet i och med introduktionen av vår QLED 8K-TV med 8K AI Upscaling. Vi är stolta över att presentera Q900R och är övertygade om att våra kunder kommer att uppleva fantastisk briljans i färg, tydlighet och ljud på våra nya modeller med 8K, säger Jongsuk Chu, Senior Vice President på Samsung.

För att uppnå 8K-kvalitetsbilder har Samsung Q900R 8K-upplösning som kan nå en ljusstyrka på upp till 4.000 nits. Det ska göra det möjligt för TV:n att visa fyra gånger fler pixlar än 4K UHD-TV och 16 gånger fler pixlar än full HD-TV. Q HDR 8K som drivs av HDR10+, är också inbyggd i Q900R för att ge full färgvolym och en mer levande bild. Q900Rs 8K AI Upscaling är en proprietär teknologi som är utvecklad med hjälp av artificiell intelligens och utformad för att förbättra både bild- och ljudkvalitet. Om en användare tittar på innehåll via en streamingtjänst, set-top box, HDMI, USB eller till och med mobilspegling, kan Quantum Processor 8K känna igen det och skala upp innehållet och visa i 8K-upplösning. Tillsammans med maskininlärning för att leverera exceptionell 8K, färg och ljud, kommer Q900R att innehålla Direct Full Array Elite för ökad kontrast och exakt bakgrundsbelysningskontroll.