SAP får ny kanalchef

Karima Grönborg Johansson, är ny chef för SAP:s nordiska partnerkanal. Hon tillträdde på SAP Svenska den 17 september.

Som Head of Channel för Norden och Baltikum ansvarar Karima för SAP:s nordiska partner, från rekrytering och aktivering till försäljning och service. SAP har idag runt 190 partner i sitt ekosystem enbart i Norden, som adresserar olika kompetenser och kundbehov, däribland teknologipartner, mjukvarupartner, återförsäljare, implementerare och serviceleverantörer.

Karima har 20 års erfarenhet som affärsutvecklare och IT-konsult, både från eget företag och från ÅF, Acando och HiQ. Hon är erkänd expert på att utveckla nya affärsmodeller med hjälp av IT och få de olika verksamhetsområdena att arbeta mot ett gemensamt digitaliseringsmål.

-–Jag ser som min främsta ambition att vässa hur SAP och partners gemensamt stöder företag i deras strävanden att bli intelligentare med allt från smart analys över sakernas internet till AI. Det finns idag ett stort och kontinuerligt behov av rådgivning hos företag vad gäller nya teknologier, men framförallt hur befintliga affärssystem kan vidareutvecklas i samverkan med dem. Det förutsätter att SAP och partner skapar en ännu tydligare gemensam agenda och framförallt tjänster, som hjälper verksamheter hitta, bygga och realisera nya värden snabbt och enkelt, säger Karima Johansson.