Smart Refil förstärker affärsutvecklingen

Jonas Morän är ny Business Development Manager på Smart Refill. Efter 18 år på Ericsson, Sony Ericsson och Sony Mobile, och senast tre år som produkt- och affärsutvecklingschef på Anima som lanserade den smarta klockan Kronaby, förstärker Jonas Smart Refils satsning på företagets geografiska och produktmässiga expansion inom fintech och telekom. Jonas tar plats i företagets ledningsgrupp.

Jonas Morän är utbildad civilingenjör, inledde 1997 sin bana på Ericsson i Lund inom produktutveckling av mobiltelefoner, fortsatte inom inköpsorganisationen för att sedan arbeta med konceptutveckling av smartphones och uppkopplade tillbehör.

2015 var Jonas medgrundare av IoT-företaget Anima i Malmö i rollen som produktchef. Anima har tagit fram och lanserat det uppmärksammade, smarta klockvarumärket Kronaby. Jonas var bland annat ansvarig för betalningslösningar och i samarbete med bland annat Barclaycard i Storbritannien och Fidesmo i Sverige tog man fram konsumentprodukter för kontaktlös betalning. Nu går han till Smart Refill och axlar rollen som Business Development Manager.