Sogeti rekordrekryterar i Sverige

Sogeti fortsätter att växa. Under 2018 ska man rekrytera fler än någonsin tidigare, då 330 nya medarbetare, varav en stor andel kvinnor, ska anställas. Rekryteringssatsningen berör Sogetis samtliga 21 kontor i Sverige.
Sedan lanseringen i Sverige 2003 har Sogeti vuxit till 1150 medarbetare på 21 svenska orter. Under 2017 anställdes 282 nya medarbetare och efterfrågan på Sogetis tjänster har enligt företaget vuxit ytterligare. I år ska Sogeti anställa 330 nya medarbetare vilket ska vara den högsta rekryteringsambitionen hittills i företagets historia.

– För att tillgodose våra kunders behov behöver vi växa, och det över hela landet. Vi är sedan många år ett lönsamt och tryggt företag som samtidigt kan erbjuda spännande uppdrag och en karriär i framkant på tekniken och möjligheten att jobba med många av branschens vassaste experter. Vi tror och hoppas därför på ett fortsatt starkt inflöde till oss med många nya ansökningar, säger vd Sergio de Brito.

Högst upp på önskelistan just nu finns experter inom företaget sex satsningsområden; Digital Customer Experience, Analytics & Cognitive, Digital Assurance & Testing, Cybersecurity, Cloud och Digital Manufacturing samt specialister inom Java och Microsofts plattformar.

– Sommaren är en tid då många tar sig tid att fundera på sin karriär. Vi rekryterar över hela landet och har hittills i år anställt 182 nya medarbetare. Allra störst rekryteringsbehov har vi i Stockholm där vi hittills anställt 60 nya medarbetare, men behöver minst 40 till, berättar HR-direktör Pernilla Wranéus.

Som ett företag i en traditionellt mansdominerad bransch har Sogeti sedan många år arbetat hårt för att få fler kvinnor, som tar plats i alla roller och positioner i IT-branschen. Sedan 2010 driver man exempelvis #addher, Sveriges största externa nätverk för kvinnor i IT-branschen. Idag är 29 procent av de 1150 medarbetarna kvinnor och på chefsnivå är motsvarande siffra 39 procent.

– Vi i IT-branschen har allihop ett extra stort gender balance-ansvar. De företag som lyckas knäcka jämställdhetsfrågan kommer inte minst att nå en ovärderlig kompetenspool. Enligt mig är det här den mest spännande branschen i världen. Jag drömmer om att ännu fler kvinnor inser att vår bransch är full av spännande karriärer som väntar på dem, säger vd Sergio de Brito.