Anders Burestig tar över som vd för Sopra Steria Sweden AB. Han efterträder Fredrik Arbman. Anders Burestig kommer närmast från en roll som affärsenhetschef för Applications på Sopra Steria, där han framgångsrikt har byggt upp och lett enheten som på lite mer än tio år vuxit till cirka 150 anställda. Redan 2005 påbörjade Anders sin karriär inom företaget Kentor, som 2017 köptes upp av Sopra Steria. Han arbetade då som projektledare för att sedan få möjligheten att bygga upp affärsenheten Applications med lösningar inom Data & Analytics, CRM, ERP, Application Management, verksamhetsutveckling, webb och portal.

– Jag är mycket hedrad över att få ta över som VD efter Fredrik Arbman och att få leda ett företag med så stark kompetens och innovationskraft. Sopra Sterias tillväxtresa i Sverige tog rejäl fart under 2018 med fler än 120 nyrekryteringar och ett nyöppnat kontor i Östersund. Vi är nu över 400 anställda i bolaget och jag ser väldigt mycket fram emot att få fortsätta stärka Sopra Sterias marknadsposition som partner inom Digital Transformation, säger Anders Burestig.

Anders Burestig kommer att ingå i den skandinaviska ledningen för Sopra Steria och kommer därmed att rapportera till Kjell Rusti som är CEO Scandinavia.

Anders Burestig tillträder som VD den 1 oktober 2018. Hans efterträdare som affärsenhetschef för Applications blir Tobias Classon, som har mångårig erfarenhet inom bolaget.