Special-Elektronik börjar med Krix

Special-Elektronik i Karlstad börjar distribuera den australiska högtalartillverkaren Krix. Krix är en av Australiens äldsta och mest framgångsrika högtalartillverkare som har varit verksamma i över 40 år. Krix arbetar med ljuddesign för stereo, dedikerad hemmabio och kommersiell bio. Krix var exempelvis först i världen med uppfinningen av en oändlig baffelvägg, som nu används i biografer runt om i världen, och har tillsammans med Dolby utvecklat och installerat några av de allra första Dolby Atmos-biograferna.

— Vi är glada och förväntansfulla över att representera Krix i Sverige.Med Krix gedigna erfarenhet, kunskap och innovation inom ljuddesign, framförallt för bioljud, är de ett utmärkt komplement till vårt nuvarande produktutbud, säger Åke Larsson, VD på Special-Elektronik. .

Krix grundades 1974 i Adelaide där Scott Krix började designa och bygga högtalare i sitt garage under sina universitetsstudier. Scott öppnade så småningom en liten HiFi-butik där de sålde egentillverkade högtalare och förstärkare. Det stora genombrottet kom efter att Scott blivit inbjuden för att lösa ett akustiskt problem hos en lokal biograf. Scotts lösning, uppfinningen av en så kallad oändlig baffelvägg, bestod av att bygga in och innesluta högtalare i väggen. Lösningen var den första av sitt slag och används nu i otaliga biografer runt om i världen.

Idag använder cika 60 pocent av alla biografer i Australien högtalare från Krix samtidigt som de fortsätter att expandera internationellt. Krix har befunnit sig i en exponentiell tillväxtfas under de senaste åren, framförallt i Mellanöstern och Europa. Deras produkter används nu i över 3000 biografer i 30 olika länder.

Krix fortsätter att vara i framkant inom ljuddesign. De arbetade exempelvis nära med Dolby för utvecklingen av högtalare till Dolby Atmos och installerade några av de allra första Dolby Atmos-biograferna i världen. I tillägg, investerar Krix kontinuerligt i forskning för att förbättra deras högtalardesign och producera nya ljudkoncept.

Idag erbjuder Krix ett brett och högkvalitativt produktutbud med ljudlösningar för varje rumstyp. Alla högtalare designas och byggs på plats i Australien. Krix fulla sortiment finns tillgängligt för beställning inom kort.