Special-Elektronik distribuerar Huddly

Sedan årsskiftet är Special-Elektronik distributör av norska Huddly. Huddly har på knappt sex år gått från att vara ett start-up-företag till att bli en aktör att räkna med i videokonferensbranschen. Med samarbetspartners som Google och Crestron har Huddly på relativt kort tid tagit mycket mark inom videokonferens och samarbetet med Special-Elektronik hjälper till ytterligare:
– Teamet på Special-Elektronik har exceptionell kompetens inom videokonferens och är idealiska partners för Huddly. Kombinationen av våra AI-baserade kameror, Crestrons enkla, säkra och skalbara UC-lösningar och Special-Elektroniks djupa förståelse för slutkundens behov gör att vi tillsammans kan erbjuda något mycket värdefullt. Jag ser fram emot att se vårt partnerskap gå från klarhet till klarhet under de kommande åren, säger Lars Rønning, Chief Commerical Officer på Huddly.
Special-Elektronik kan nu erbjuda ett komplett segment specialiserat på webbmöten i mindre mötesrum och personliga arbetsplatser med bland annat Skype, Teams och Zoom.
I höstas presenterade Crestron den nya Flex-serien där Huddlys konferenskamera IQ ingår i paketen UC-M150 och UC-B160. Med sina AI-funktioner, API Analytics och 150° vidvinkelbild är Huddly IQ mer än en vanlig konferenskamera. Precis som namnet antyder så är den riktigt smart och kan beskära bilden baserat på var personerna i rummet befinner sig och slipper på så sätt få med onödiga saker i bild.
– Det jag gillar med Huddly IQ är att den har en diskret och snygg design men den främsta anledningen till att jag valt den är de sex inbyggda mikrofonerna och autozommen. Det minimerar antalet produkter på mitt skrivbord, säger Christoffer Fagerström, produktansvarig för bland andra Huddly och Crestron på Special-Elektronik.