Special-Elektronik lägger till Lode Audio

Special-Elektronik har tecknat distributionsavtal med Lode Audio och kan nu erbjuda streaminglösningar för musik till den svenska marknaden.

– Det har länge saknats en musikserver med riktigt hög ljudkvalitet för hemmamarknaden, vilket är viktigt i multiruminstallationer. Därför är det extra kul att vi nu får introducera Lode på marknaden som en viktig del i en multirumljudlösning, säger Special-Elektroniks VD Åke Larsson.

Lode Audio är ett brittiskt ljudföretag vars vision är enkel. Man vill skapa produkter som gör det möjligt för installatörer att tillhandahålla ljudlösningar av världsklass. Med Lodes musikservers kan du enkelt spela upp musik via nätverket från exempelvis Spotify, Tidal eller TuneIn med superbt ljud.

– Vi är glada över ett distributionspartnerskap med Special-Elektronik för vårt utbud av musikstreaminglösningar. Deras tekniska kunskap och återförsäljarstöd är helt enkelt outstanding och vi har länge beundrat företagets affärsmodell, säger Alex Miller på Lode Audio.

Lodes produkter är konstruerade och byggda i Storbritannien och varje produktchassi är utformat från en enda bit aluminium för perfekt värmefördelning. Produkterna kan integreras i tredjepartsplattformar i allt från bostäder till komplexa kommersiella byggnader och används ofta i hotellrum och marina miljöer. Lode integreras enkelt mot Crestron som distribueras av Special-Elektronik.

– Vi i Lode-teamet ser fram emot att tillhandahålla vår högklassiga ljudplattform till Special-Elektroniks Custom Install-integratörer och slutanvändare under många år framöver, avslutar Alex Miller.