SUSE köps av EQT

SUSE går in i partnerskap med EQT för att som fristående företag fortsätta växa. EQTs köp av SUSE från Micro Focus är beroende av godkännande från Micro Focus aktieägare samt tillsynsorgan. Det väntas bli klart i början av 2019.

Efter sju år av kontinuerlig expansion är SUSE nu på väg att bli köpta av Wallenbergkontrollerade EQT. EQT har omfattande erfarenhet av mjukvarubranschen och fokus på utveckling. Partnerskapet med EQT förväntas göra SUSE väl rustat att kapitalisera på de goda marknadsmöjligheterna inom både området för Linux operativsystem så väl som andra framväxande områden inom öppen källkod. Under SUSE:s vd Nils Brauckmanns fortsatta ledarskap, ska SUSE ta nästa steg i företagets utveckling och agera globalt som fristående aktör, efter att transaktionen slutförts.

För att säkerställa kontinuitet, förväntas SUSEs medarbetare, kundrelationer, partnerskap, produkt- och tjänsteerbjudande samt engagemang och ledande roll inom rörelsen för öppen källkod fortsätta som tidigare.

–Det är en spännande dag i SUSEs historia. Genom vårt partnerskap med EQT blir vi ett fullt fristående företag. Vi inleder nu nästa kapitel i SUSEs utveckling och ökar det momentum som skapats de senaste åren. Vi kommer tillsammans med EQT att kunna dra nytta av både fortsatta investeringsmöjligheter och kontinuitet i ledarskapet, för att skapa långsiktig lönsam tillväxt tillsammans med tydligt fokus på kunder och partners. Nuvarande ledningen har lett SUSE genom en period av betydande tillväxt och nu med fortsatta investeringar i teknisk innovation och leveransförmåga, kommer vårt momentum att öka ytterligare, säger Nils Brauckmann, vd på SUSE.