Sverige blir del av Ingrams Comet Competition

Sverige blir ett av dedeltagande länderna i andra upplagan av Ingram Micros start-up-tävling Comet Competition. Comet Competitionär världen största tävling för tech start-ups och syftar till att identifiera revolutionerande mjukvaruinnovatörer inom business-to-business (B2B) vars produkter har applikationer anpassade för teknikbranschen. I tävlingen kommer man att dela ut 5.000.000 USD i prispengar och finansiering till 64 oberoende mjukvaruleverantörer (ISV) i en serie av 16 konkurrerande tävlingar över fem kontinenter.

Ett av Ingram Micros kärnvärden är att möjliggöra företagens digitaliseringsresa genom ”The promise of technology”, det vill säga ett ekosystem av ledande leverantörer, tjänster och automatiserade plattformar. Ett bidrag till det är Comet Competition där vi tillsammans med Microsoft vill finna innovation inom den senaste tekniken som till exempel Cyber Security, AI, Mobilitet och Collaboration, säger Torbjörn Schön, Affärsområdesansvarig för Cloud i Norden.

Alla kvalificerade B2B-Tech Start-ups uppmanas att ansöka till Comet Competition. I vart och ett av de 16 regionala tävlingarna kommer Ingram Micro att utse en vinnare och tre andrapristagare. Vinnarna kommer att få 100 000 USD i marknadsföringsstöd och en chans att vinna 1 000 000 USD i kontanter vid Ingram Micro Cloud Summit i Miami, Florida, 12-14 maj 2020. Andrapristagarna får 50 000 USD vardera i marknadsföringsstöd. Ingram Micro kommer inte att begära kapital i vinnarnas företag eller på något sätt kräva återbetalning av finalisterna.

– Framgångsrika B2B-startups söker alltmer en indirekt distributionskanal för att ytterligare diversifiera sig, öka takten på sina intäkter och få snabb tillgång till nya marknader runt om i världen. Att delta i Comet-tävlingen ger en enorm möjlighet för dessa innovativa företag. Vårt mål på Ingram Micro Cloud är att hjälpa till att identifiera och marknadsföra branschens bästa teknik. Det är särskilt spännande att ge råd till globala start-ups i början av deras resor och se dem uppnå betydande milstolpar i sina affärer snabbare och bredare än de någonsin förväntat sig, säger Michael Kenney, chef för strategi och affärsutveckling för Ingram Micro Cloud.

Tävlingen stöds delvis av Microsoft som en del av partnerskapet mellan Microsofts Microsoft for Startups-grupp och Ingram Micro Cloud.

– Det är en fantastisk möjlighet för nordiska mjukvaruföretag och investerare som vänder sig mot B2B marknaden att dels få finansiering utan motkrav och möjlighet att nå ut globalt via världens största cloudbaserade distributionsnät. Jag hoppas att så många företag som möjligt tar chansen att anmäla sig, avslutar Torbjörn Schön.

Utöver Sverige kommer också Australien, Brasilien, Kanada, Colombia, Frankrike, Tyskland, Indien, Israel, Mexiko, Nederländerna, Singapore, Spanien, Storbritannien och USA att vara värdländer i årets tävling

De som är intresserade av att anmäla sig till Comet Competition kan göra det fram till 31 oktobe på https://www.ingrammicrocloud.com/lp/comet/