Telenor lanserar eSIM för Apple Watch

Telenor följer nu efter Tre och lanserar eSIM för nya Apple Watch. Apple Watch Series 4 med ny design och teknik ska hjälpa användare att hålla kontakten, vara mer aktiva och sköta sin hälsa på nya effektiva sätt. Med hjälp av ett inbyggt mobilt eSIM går det att koppla upp klockan mot mobilnätet för att läsa meddelanden och mail eller ta samtal även utan att ha Iphonen till hands, till exempel under löprundan.

Den har över 30 procent större skärm, en smalare och mindre boett och ett nytt gränssnitt med mer information och detaljer. Apple Watch Series 4 och watchOS 5 ger mer avancerade funktioner för kommunikation och aktivitet samt nya hälsofunktioner, som en ny accelerometer och gyroskop som kan upptäcka hårda fall.

Tjänsten Mobiluppkoppling klocka med e-sim för Apple Watch kostar 49 kronor per månad, med en inledande provperiod på sex kostnadsfria månader.

– Det här är något som många efterfrågat och ett viktigt steg för oss när det gäller att hjälpa människor att koppla upp och förenkla sin mobila vardag. Vi är väldigt glada för att nu kunna erbjuda Apple Watch med mobiluppkoppling till våra kunder, säger John Sebastian Slørdahl, ansvarig för Telenor Sveriges konsumentaffär på mobilsidan.

Apple Watch använder det mobila nätverket enbart när den inte är uppkopplad via wifi eller nära din Iphone (Bluetooth)
Ett och samma nummer används för både Iphone och Apple Watch. ESIM för Apple Watch kan bara aktiveras via Iphone (Watch app). Ingen bindnings- eller uppsägningstid och tjänsten kostar 49 kronor per månad, de första sex månaderna är kostnadsfria.

Tele2 och Telia har ännu inte lanserat eSIM för Apple Watch.