Telenors VD tar över Svenska Spel

Patrik Hofbauer VD för Telenor Sverige, lämnar efter elva år inom koncernen för att bli VD och koncernchef för Svenska Spel. Sökande efter Telenor Sveriges nästa VD har påbörjats.

Hofbauer har de senaste fyra åren har han varit ansvarig för Telenor Sverige.

– Jag har haft elva fantastiska år på Telenor, särskilt de senaste fyra åren när vi har vänt utvecklingen i Sverige och uppnått så mycket; tillväxt, förbättrad kundnöjdhet, startat vår digitala transformation och mycket mer. Nu har jag fått ett erbjudande som jag bara inte kunde tacka nej till. Jag går nu vidare till en ny och utmanande uppgift – i ett spännande företag som också har en stark koppling till sport vilket ligger mig varmt om hjärtat, säger Patrik Hofbauer.

Patrik Hofbauer kommer att vara kvar på Telenor till mitten av december eller tills en ny VD har utsetts.