Telias VD kliver av

Telias VD Johan Dennelind lämnar sin befattning i företaget och har sagt upp sig. Dennelind har tolv månaders uppsägningstid och kommer enligt ett pressmeddelande att fortsätta i sin nuvarande roll tillsvidare. Han kommer att lämna Telia under 2020 när det är klart med rekrytering av en efterträdare.

Johan Dennelind har varit vd och koncernchef för Telia i snart sex år, sedan den 1 september 2013.

– Johan har under sina sex år som koncernchef med en enastående kraft ompositionerat Telia Company. Företagets kultur och strategi har i grunden förändrats och Telia är idag ett bolag som står för ett ansvarsfullt företagande med starkt affärsmässigt fokus. Johans starka, modiga och goda ledarskap har varit avgörande för denna omdaning. Jag och styrelsen beklagar att Johan nu väljer att lämna företaget samtidigt som vi respekterar Johans beslut att ta nya steg i sitt arbetsliv, säger Marie Ehrling, ordförande för Telia Companys styrelse.

Johan Dennelind kommenterar sitt beslut:
– Det är ett privilegium att vara vd och koncernchef för Telia Company, ett av Sveriges äldsta och största bolag. De senaste åren har jag med stor glädje och energi, och tillsammans med styrelsen och mitt team, genomfört en omställning och fokusering av bolaget som gjort oss både väl positionerade och väl rustade för framtiden. Telia Company är nu på väg in i en ny fas med många nya möjligheter till värdeskapande och ett starkt engagemang bland våra över 20 000 anställda. Och efter noggrant övervägande har jag nu bestämt mig för att lämna Telia och ta mig an nya utmaningar. Jag kommer dock med fullt fokus fortsätta driva nuvarande agenda och prioriteringar så länge styrelsen så önskar.