Tre först ut med eSIM även till mobiler

Från och med idag erbjuder Tre, som enda operatör i Sverige, eSIM för iPhone och tar nästa steg mot en ännu mer digital kundupplevelse.

– eSIM är en spännande tjänst som kommer att ha stor inverkan på hur vi använder mobilen framöver. Med eSIM för Apple Watch Series 3 påbörjade vi den digitala resan och jag är väldigt glad att vi nu som första operatör i Sverige även kan erbjuda våra kunder eSIM i mobilen, säger Johan Johansson, vd på Tre.

eSIM står för ”embedded sim” och innebär att det fysiska sim-kortet inte längre behövs. eSIM:et installeras istället enkelt genom att scanna en QR-kod med mobilen.

Fördelarna med eSIM är många, framför allt tack vare möjligheten att ha flera abonnemang i samma telefon. Apples lösning gör det möjligt att ha ett vanligt SIM-kort och ett eSIM aktivt samtidigt. Det gör att man till exempel inte längre behöver ha två telefoner, en för arbetsnumret och en för det privata. Det går dessutom att ha flera eSIM lagrade på en Iphone, som kan aktiveras ett i taget.

– Kundnyttan med eSIM är stor, för oss som företag ser vi också fördelar. Till exempel skickar vi ut flera tusen fysiska SIM-kort varje månad och vår kundservice får många SIM-kortsrelaterade frågor. När vi under nästa år har en helt digital distribution kan vi effektivisera vår kundservice, sänka kostnader kopplade till SIM-kort och bidra till att minska plast- och metall i samhället, säger Johan Johansson.

Tre erbjuder abonnemang med eSIM i butik från och med 4 december. I dagsläget har iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone XR stöd för eSIM.