Trend Micro och Moxa i samarbete

Trend Micro och Moxa börjar samarbeta för att utveckla moderna lösningar för att skydda industriella miljöer där IoT implementeras i allt större utsträckning, exempelvis inom smart tillverkning och smart energi. Moxa Inc arbetar inom industriell kommunikation och utvecklar lösningar för industriell IoT.

Industriell IoT erbjuder företag inom en rad olika branscher möjligheten att bli mer flexibla, effektiva och kostnadseffektiva. Säkerhetsriskerna med IIoT-applikationer fortsätter dock att växa. Osäkra enheter och nätverk kan utnyttjas för sabotage av industriell utrustning, såsom attacker via kidnappningsprogram, eller för att komma åt känslig data i företagsnätverket. Vem som ansvarar för säkerheten för IIoT-lösningar är ofta oklart då dessa brukar kunna hamna mitt emellan avdelningarna för IT- och driftsteknik, och många företag kämpar med att säkra sina IIoT-enheter.

– Att samarbeta med branschledare likt Moxa har varit en viktig del av vår strategi under lång tid och därför är vi glada över att ingå detta samarbete. IT- och driftsteknik fortsätter att överlappa sina verksamheter och företag behöver därför stöd för att fortsätta vara skyddade under denna tid av förändringar av IT-infrastrukturen, med en konstant ökning av nya enheter som kopplas upp mot företagets nätverk, säger Johan Jarl, säkerhetsexpert hos Trend Micro.