Vehco får ny VD

Johan Frilund, blir ny VD för AddSecure-ägda leverantören av Fleet Management System, Vehco. Frilund har över 20 års erfarenhet inom transportbranschen och har innehaft ledande befattningar som VD och styrelsemedlem i bolag som Viscando Traffic Systems, Sensys Gatso Group, Cap Gemini och Kapsch TrafficCom.

När AddSecure gick in som nya ägare i maj 2018 fickl Vehco ökad finansiell styrka och stöd för att bli den största leverantören av Fleet Management-lösningar i Europa till tunga lastbilar (HCV). Sedan dess har Vehco genomfört två förvärv, nederländska Groeneveld ICT (nyligen namnändrat till Vehco) och finska Paetronics Oy, och ytterligare förvärv finns i planen.

– Även om Vehco har en stark position idag är det viktigt för oss att ta nästa steg i utvecklingen av företaget och påskynda tillväxten. Johan är rätt vd att leda Vehco genom denna transformativa period. Han har inte bara omfattande branscherfarenhet, utan även dokumenterad erfarenhet av att leda stora bolag och öka tillväxt. Jag är övertygad om att Johan kommer att flytta företaget framåt med den hastighet som krävs för att utnyttja de möjligheter som ligger framför oss, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

Johan Frilund kommer att ingå i AddSecures ledningsgrupp och rapportera till VD Stefan Albertsson.