Wacom lanserar ny platta på CES

LAS VEGAS. Wacom Ianserar nya ritskärmen Wacom One, på CES, Consumer Electronics Show i Las Vegas. En  13-tums ritskärm riktad mot en ny generation av kreatörer. Nybörjare som vill börja skapa digitalt, personer som vill visualisera sitt material och kombinera handskrivet och ritat i vardagen samt innehållsskapare av social media som vill förbättra foton eller videos kan alla dra fördel av Wacom One.

Produkten är också ett prisvärt och attraktivt alternativ för förstagångsanvändare av digitala ritenheter som vill arbeta direkt på skärmen. Den kopplas enkelt ihop med Mac, Windows och kompatibla Android-enheter vilket ger användare möjlighet att uppgradera sin befintliga dator eller telefon till en enhet med pennstöd för att kunna öppna upp alla relaterade funktioner i Microsoft Office, såväl i andra mjukvaruapplikationer, särskilt de som är framtagna för kreativitet.

Nya digitala pennor från LAMY, Samsung och STAEDTLER är några som fungerar tillsammans med Wacom One. Wacom One beräknas finnas i butik i januari med det rekommenderade utpriset €399,99 EUR (inkl 19% tysk moms), ungefär 4500 SEK (inkl 25% moms). Wacom One bygger på företagets 35 år långa erfarenhet av avancerade kreativa ritskärmar till professionella skapare av digitalt innehåll och är framtagen för att ge en exakt och naturlig pennupplevelse till ett bredare spektrum av nya användare.

– Vare sig det handlar om att rita, redigera foton eller utveckla och kommunicera idéer, så erbjuder Wacom One det viktigaste för att få kreativa och skapare på rätt väg att uppleva glädjen med att skapa direkt på skärmen. Produktens funktioner, tillsammans med mjukvarualternativ och ett attraktivt pris kommer att erbjuda digitala kreatörer, fotografer, studenter, lärare och företagsfolk en möljlighet att uttrycka sig själva och göra världen till en mer kreativ plats., säger Faik Karaoglu, vice VD Wacom Creative Business Unit på Wacom.

Wacom One kommer att kostar cirka 4 500 SEK och kommer att vara tillgänglig i januari på Wacom eStore och hos utvalda återförsäljare.