Xiaomi satsar på Mall of Scandia

Xiaomi stärker sin etablering i Norden med en butik i Mall of Scandinavia. Där kommer Xiaomis globala produktsortiment att finnas. Butiken öppnar under våren och kommer bland annat att erbjuda smartphones, el-scooter och aktivitetsarmbandet MiBand.

Den digitala utvecklingen och framväxten av elektronikprodukter har de senaste åren accelererat i snabb takt. I samband med en ökad konsumentefterfrågan, satsar nu Westfield Mall of Scandinavia på att öppna landets första Mi Store-butik där Xiaomis globala produktsortiment kommer att erbjudas.

Idag är Xiaomi världens tredje största mobiltillverkare av smartphones. Dessutom är de världsledande i produktkategorierna el-scootrar och robotdammsugare samt står bakom det bästsäljande aktivitetsarmbandet ”MiBand”. Varumärket har en bred produktportfölj och innefattar alltifrån köksredskap, möbler och kläder till TV-apparater, el-cyklar och mobilstyrda ris- och vattenkokare.

– Xiaomis idé, att skapa kvalitativa tekniska produkter för alla, är något vi är övertygade om passar perfekt för den svenske konsumenten. Westfield Mall of Scandinavia kändes som det naturliga valet för oss i den här satsningen och det kommer bli en rolig och inspirerande miljö där vi äntligen får möjlighet att träffa våra kunder på riktigt, säger Krister Sundquist, VD på East & West Distribution AB.